Avukat, Hukuk, Adalet, Av. M. Ufuk Tekin, Av. Begüm Tekin, Tekin Hukuk Bürosu, Dilekçe Akademisi, Dilekçe Atölyesi, Bir Dilekçenin Anatomisi, Ufuk Tekin, Kerim Kurt, Av. Emrullah Yaman
    • TEKİN HUKUK BÜROSU
    • Av. M. Ufuk TEKİN - Av. Begüm TEKİN

ANASAYFA


     DİLEKÇE ATÖLYESİ (İleri Seviye)

   
Kısa Bilgi
Avukatlar ve Stajyer Avukatlar için düzenlenen sertifikalı, on saatlik ileri seviye dilekçe atölyesi programıdır.
        Detaylar
 
 
Detaylar

İleri Seviye Dilekçe Atölyesi, Avukatlık mesleğinin en önemli iki iletişim aracından biri olan dilekçe yazımı ve onun ön aşaması olan müvekkille görüşme - müvekkilden bilgi ve belge alma konularında katılımcılara pratik deneyim kazandırmayı amaçlayan bir atölye çalışmasıdır.

Katılımcılar bu atölyeye katılmakla dilekçeyle ilgili doğru bilgiler edinmiş, müvekkille görüşme, ondan bilgi alma ve delil toplama konusunda ve tabii ki asıl olarak dilekçe yazma konusunda temel ölçekte bir deneyim kazanmış olacaktır. Katılımcılar bu sayede mesleği icra ederken daha özgüvenli olacaktır.  

İÇERİK VE İŞLEYİŞ

Atölye toplam dört hafta sürecek ve haftada bir gün ders yapılacaktır. Her ders yaklaşık 2,5 saat sürecektir. Dolayısıyla toplam 10 saatlik bir atölye çalışması yapılacaktır.

İlk ders teorik anlatımdır. Bu derste, dilekçe yazımına dair teorik eğitim verilecektir. Bu dersin ardından katılımcılara bir dilekçeye temel olacak birtakım bilgi ve belgeler (dilekçe malzemesi) gönderilecek ve bu bilgi ve belgelerden yararlanarak bir dilekçe yazmaları istenecektir. Katılımcılar yazdıkları dilekçeleri bir sonraki derse kadar eğitmene gönderecekler ve derste her bir katılımcının dilekçesi eğitmen ve diğer katılımcılar tarafından interaktif bir şekilde yorumlanarak dilekçedeki eksikler ve hatalar vurgulanıp doğrusu gösterilecektir.

Yukarıda vurguladığımız gibi derslerde her bir katılımcının dilekçesi ayrı ayrı değerlendirilecektir. Böylece atölye sonunda her bir katılımcı üç temel dilekçe yazmış, bunlardaki ve diğer katılımcıların hazırladığı dilekçelerdeki hataları görüp doğrularını öğrenmiş olacaktır.

Katılımcılara gönderilen dilekçe malzemesinde bazı hususlar kasıtlı olarak eksik bırakılacaktır. Katılımcılar eğitmene, müvekkillerine yöneltiyormuş gibi sorularak sorarak bu eksikleri tamamlayacak ve dilekçelerini buna göre hazırlayacaklardır. Bu şekilde katılımcıların “müvekkil görüşmesi” yapma deneyimi de yaşamaları sağlanacaktır.

Atölyenin başlayacağı gün Ufuk Tekin tarafından sınıf için bir whatsapp grubu oluşturulacaktır. Bu şekilde atölye süresince hoca ve katılımcılar sürekli iletişim halinde olacaklar.

Dersler kaydedilecek ve her ders sadece katılımcıların izleyebileceği özel bir linkle youtube’a yüklenecek. Bu sayede katılımcılar sadece kaçırdıkları dersleri değil tüm dersleri istediği zaman izleyebilecek.

Umuyor ve amaçlıyoruz ki bu atölyeye katılan hiçbir katılımcı meslek hayatında dilekçe yazarken ciddi bir hata yapmayacak, aksine biçimden içeriğe kadar oldukça yetkin dilekçeler hazırlayabilecek, uygulamada az bilinen doğruları ve doğru sanılan pek çok yanlışı öğrenmiş olacaklardır.

UFUK TEKİN KİMDİR?

Av. M. Ufuk Tekin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup 1997 yılından beri İstanbul Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. İstanbul Barosu ve TBB Staj Eğitim Merkezinde dilekçe eğitmenliği yapmıştır. Çok sayıda baroda ve hukuk fakültesinde dilekçe konusunda seminer ve eğitimler vermiştir. Dilekçe ile ilgili olarak kaleme aldığı Bir Dilekçenin Anatomisi isimli kitabı yayımlandığı 2018 yılından beri en çok satan hukuk kitabı konumundadır. İncelemek ve satın almak için linki tıklayabilirsiniz: BİR DİLEKÇENİN ANATOMİSİ

GENEL BİLGİLER:

Eğitim Platformu: Zoom

Sertifika: Online sertifikalı  

Ücret: Stajyer Avukatlar için 1.500 TL, Avukatlar için 2.500 TL (KDV Dahil)

 

DERS PROGRAMI:

NİSAN SINIFI

  1. 1. Ders: 01 Nisan 2024 Pazartesi 19.00-21.30
  2. 2. Ders: 08 Nisan 2024 Pazartesi 19.00-21.30
  3. 3. Ders: 15 Nisan 2024 Pazartesi 19.00-21.30
  4. 4. Ders: 22 Nisan 2024 Pazartesi 19.00-21.30
  5.  

Ön kayıt yaptırmak için ön kayıt yaptırmak istediğiniz sınıfı ve aşağıdaki Ön Kayıt Bilgilerini yazarak akademi@tekin.av.tr adresine e-posta göndermelisiniz. E-postanızın ardından size kesin kayıt ve ödeme için bir e-posta gelecektir. O e-postadaki işlemleri tamamladığınızda kesin kaydınız yapılmış olacaktır. Cevabi e-postanın önemsiz posta kutusuna düşme olasılığına karşı akademi@tekin.av.tr adresini güvenilir e-posta adresi olarak kaydetmenizi tavsiye ederiz. 

ÖN KAYIT BİLGİLERİ

Ad - Soyad:

Mesleğiniz:  (Stajyer Avukat / Avukat)

Bağlı Olduğunuz Baro:

Cep No: (Whatsapp grubu için. Telefonunuzda Whatsapp yüklü değilse lütfen yükleyiniz.)

TC Kimlik No ve Vergi Dairesi : (Vergi kaydı olan avukatlar için)

 

Atölyemizin tanıtım videosunu izlemek için TIKLAYINIZ 

Ön kayıt e-postası göndermek için TIKLAYINIZ

 

 
 
Hava Durumu
Etkinlik Takvimi